BambuLab A1 mini

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 om 09:21

Met de A1 Mini heeft Bambu Lab een instapprinter aan zijn assortiment toegevoegd. De printer heeft een bescheiden bouwvolume van 180 bij 180 bij 180mm, maar heeft wel de optie om met vier kleuren te printen. 

Het bouwvolume van de A1 Mini is gelijk aan dat van de Prusa Mini en ook de constructie doet aan dat model denken. Bambu Lab maakt echter gebruik van lineaire rails voor alle drie de assen en heeft een 'directdrive'-printkop, waarbij het filament door gehard metalen tandwielen in de printkop door de extruder geduwd wordt. Die printkop is met een enkel clipje los te maken en zo eenvoudig te vervangen, zodat je snel van nozzle kunt wisselen. De maximale temperatuur die de printkop ondersteunt, bedraagt 300°C, met het printbed op maximaal 80°C.

Het basismodel kan met een enkele filamentrol printen, maar met AMS lite kan de printer met vier rollen filament overweg en zo multicolourprints maken. AMS, of Automatic Material System, is Bambu Labs methode om tijdens het printen van filament te wisselen en zo kleurenprints mogelijk te maken. AMS lite is een vereenvoudigde versie van AMS die op de grotere X1- en P1-series printers van Bambu Lab past. AMS lite kan via rfid uitlezen welke rollen filament erop zitten en dat aan de slicer, Bambu Studio, melden. AMS lite is zowel in combinatie met de A1 Mini als los te koop

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.