CREALITY K1 REVIEW: LATEN WE DEZE NIEUWE, SNELLE PRINTER EENS NADER BEKIJKEN

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 10:00

Bent u op zoek naar een 3D-printer die supersnel en gemakkelijk te gebruiken is en onder de 1000 euro? In dit geval is Creality K1 wellicht wat u nodig heeft! Het nieuwe model van Creality heeft veel aandacht getrokken onder liefhebbers van 3D-printen. Een van de belangrijkste kenmerken die de meeste belangstelling wekt, is de snelheid.

Het K1-model, door Creality “The king of speed” genoemd, zal begin juni beschikbaar zijn op onze website. In de tussentijd nodigen wij u uit om er meer over te lezen en te kijken of dit het overwegen waard is.

Belangrijkste kenmerken en specificaties

Crealitys K1 biedt absoluut innovatieve functies die alleen te zien waren in duurdere 3D-printers van andere merken. Daarom onderscheidt het zich van de rest vanwege zijn functies en geweldige prijs.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante kenmerken van deze nieuwe 3D-printer:

SNELHEID

De maximale snelheid is 600 mm/s, wat hem 12 keer sneller maakt dan de “normale” beschikbare FDM 3D-printers. Hij heeft een ongelooflijke acceleratie van 20.000 mm/s² en bereikt zijn volledige snelheid in 0,03 seconden. Best snel, vind je niet?

Bovendien heeft dit model niet alleen een hoge printsnelheid. Het verwarmingsbed wordt in 180 seconden verwarmd tot 60°C.

GROOT BOUWVOLUME

Ondanks het compacte formaat biedt de K1 voldoende om uw creativiteit de vrije loop te laten. Met een bouwvolume van 220 x 220 x 250 mm biedt deze printer meer dan genoeg ruimte om uw fantasierijke ontwerpen tot leven te brengen.

AUTOMATISCHE BED-NIVELLERING

De meest opwindende functie is waarschijnlijk de automatische kalibratie. Hoe werkt het? Een automatische waterpasfunctie die gebruikmaakt van een sensor om ervoor te zorgen dat het bed vóór elke afdruk waterpas staat.

Dankzij de ingebouwde functie voor automatisch nivelleren is de K1 dus klaar voor gebruik zodra u hem uit de doos haalt! U krijgt de K1 volledig gemonteerd en gekalibreerd.

EFFICIËNT KOELSYSTEEM

De extruder van de K1 heeft een zeer krachtig dubbelzijdig koelsysteem dat de vers bedrukte lagen direct vanaf beide zijden koelt. Een casefan van 18 watt vergroot het koeleffect nog verder. Dankzij dit koelsysteem hardt het model uit, nog voordat er slierten of kromtrekken optreden.

Voordelen van de Creality K1

Al deze nieuwe functies brengen veel voordelen met zich mee die uw workflow zullen verbeteren. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Efficiënte workflow: het bouwvolume geeft u meer creatieve vrijheid zonder voortdurend na te denken of het model zal passen. Bovendien heeft K1 een sensor voor detectie van filamentuitloop.
  • Consistente en nauwkeurige afdrukken: uw afdrukken zijn stabieler en nauwkeuriger dankzij de automatische waterpasstelling en de dubbele Z-as. Stel je een wereld voor zonder mislukte prints? Zo vredig.
  • Eenvoudig verwijderen van prints: dankzij de flexibele magnetische bouwplaat kunnen uw prints eraf springen nadat ze klaar zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.